Operaties worden door een chirurg uitgevoerd

Posted on15/10/2015 in Uncategorized

Een chirurg, iemand die operaties uitvoert en een medische opleiding heeft. Er zijn chirurgen in diverse soorten en maten. Sommige mensen specialiseren zich in bepaalde operaties. Vaak wordt er bij een operatie gedacht aan mensen die ziek zijn. Maar er zijn ook andere soorten chirurgen. Zo kunt u denken aan bijvoorbeeld een plastische chirurgen.

Deze mensen specialiseren zich in het aanpassen van het uiterlijk van mensen. Bijvoorbeeld een operatie om de neus te verkleinen of een operatie om de borsten te vergroten. Er is in de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen voor deze ingrepen. Een beetje uit de ‘states’ overgewaaid.

Er zijn verschillende ingrepen die kunnen worden uitgevoerd. Zo zijn de borsten vergroten misschien wel de meest bekende ingreep. Maar ook zijn er andere ingrepen zoals het verwijderen van vet, ook wel liposuctie genoemd. Maar een andere ingreep zoals de buikwandcorrectie zijn ook populair.

Verschillende soorten ingrepen

Deze laatste ingreep kan een uitkomst voor vrouwen zijn die net een baby gekregen hebben, bijvoorbeeld ook een tweeling. De buik kan dan bijvoorbeeld zijn uitgerekt en het is dan niet meer eenvoudig om dit te herstellen zonder hulp van een chirurgische ingreep.

De neuscorrectie is een ingreep die ervoor kan zorgen dat de neus een andere vorm kan krijgen. Mensen met een puntige neus kunnen dit bijvoorbeeld niet mooi vinden en zouden dit graag willen aanpassen. Deze ingrepen worden allemaal door een plastisch chirurg uitgevoerd. Vaak wordt dit in een plastische chirurgie kliniek uitgevoerd waar u zelf betaald voor de operatie. In sommige gevallen (uitzonderlijk) kan er een vergoeding van de verzekeraar komen, maar dit is uitzonderlijk. Er moet dan een medische reden zijn voor de ingreep.

Alhoewel plastische chirurgie zich in de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld, blijven er uiteraard altijd risico’s aan verbonden. Laat u daarom altijd goed voorlichten over het onderwerp door een arts.